De Poolse regering moedigt burgers aan om erop uit te gaan en te neuken als konijntjes.

Het ministerie van volksgezondheid van Polen, dat een van de laagste geboortecijfers in Europa heeft, heeft een korte video uitgegeven over het produceren van veel nakomelingen.

De YouTube-video toont konijnen die kauwen op sla en wortels, terwijl een konijnen-“verteller” het geheim van hun grote families onthult – oefening, een gezond dieet en weinig stress. De korte verschijning van een mensenpaar dat geniet van een romantische picknick doet vermoeden dat een klein beetje romantiek kan helpen, en een omgekeerd ondergedompeld wijnglas suggereerde een anti-alcoholboodschap.

Kijkers krijgen te horen: “Als je ooit kinderen wilt hebben, volg dan het voorbeeld van konijnen.” Het is de nieuwste stap van de conservatieve regering in dit grotendeels katholieke land van 38 miljoen om een ​​afnemende bevolking terug te draaien. Uit cijfers van de Europese Unie blijkt dat het geboortecijfer in Polen in 2015 1,32 kinderen per vrouw bedroeg. Alleen Portugal had een lager vruchtbaarheidscijfer, hoewel de cijfers in Spanje en Griekenland bijna net zo laag waren als in Polen.

Het ministerie van volksgezondheid zei in een verklaring aan The Associated Press dat het Polen probeerde aan te moedigen in hun reproductieve jaren – tussen de 18 en 45 jaar – om een ​​gezonde levensstijl te adopteren die hun reproductieve gezondheid zou verbeteren. Het zei ook dat het probeerde het publiek bewust te maken van het probleem op een manier die “niemand beledigde en niet vulgair was”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*