Het filmen van een seksscène is niet altijd wat het lijkt. Wat op het uiteindelijke shot lijkt op een stomende sessie waarbij man en vrouw de beste seks óóit hebben, klagen de acteurs maar al te vaak over hoe ingewikkeld zo’n scène nou eigenlijk is. Snotterende collega-acteurs, onhandige bewegingen… dit zeggen de celebs zelf over hun erotische scènes!

Justin Timberlake – Friends with Benefits
“Het is eigenlijk een beetje vervelend, je bent er zo 12 uur mee bezig, het is vermoeiend,” vertelt hij BBC Newsbeat. “Al die scènes draaien om de dialoog en fysieke humor is zo vermoeiend.”

Rosamund Pike – Gone Girl
“Het is een heel vreemde ervaring, eigenlijk. Als je het echt in zijn totaliteit ziet en je hebt een hele ploeg om je heen, is het best normaal. Maar het vreemde dat [regisseur David Fincher] ons vroeg om te doen was één scene uren lang repeteren, in een lege soundstage. Samen met Neil Patrick Harris”, zegt ze in Late Night With Seth Meyers. “En dat is wanneer het ongepast voelt. Je bent alleen met een man die niet je man is – die ook een man heeft – hij staat in zijn ondergoed, jij staat in je ondergoed en je bent een soort van aan het droogneuken op bed. Niemand is erbij, dus dan denken we: ‘Oké, we moeten hier professioneel over zijn. We moeten dit op een iPhone filmen en kijken hoe het eruit ziet.’ Dan kijk je het terug en het ziet ernaar uit dat we een soort super griezelige home pornofilm maken.”

Michael Fassbender – Shame
“Het allerbelangrijkste is dat de andere betrokken persoon zich veilig voelt en niet het gevoel heeft dat jij er in de scene van profiteert, omdat je veel onthult. Je bevind je op plaatsen waar je kwetsbaar bent, en dat vereist heel veel vertrouwen”, vertelt hij aan Time Out Chicago. “Je praat met je partner en zegt:” Waar ben je comfortabel mee? Wat voelt voor jou niet goed?” En dan ga je ervoor. Je probeert de veiligheidsnetten weg te gooien en je geen zorgen te maken waar de camera zal zijn of hoe je eruit ziet of je zorgen maakt over het feit dat je er lelijk uitziet.”

Jennifer Lopez – The Boy Next Door
“Het was intens”, vertelt ze E! Nieuws over het filmen met Ryan Guzman. “Die scènes zijn beschamend, ze zijn ongemakkelijk, maar jouw taak als actrice of acteur is om het geloofwaardig te maken, en deze film in het bijzonder … hangt af van of dat geloofwaardig was, dat het genoeg was om deze kerel gek te maken.”

Hugh Grant – Four Weddings and a Funeral
“Liefdescènes zijn buitengewoon moeilijk, je zit altijd binnen een millimeter van sentimentaliteit en bah,” vertelt hij aan het tijdschrift W. “Maar seksscènes zijn iets anders. De conventionele reactie op seksscènes is dat ze vreselijk en niet sexy zijn en het is allemaal zo onnatuurlijk. Maar ik heb altijd gevonden dat het filmen van seksscènes nogal een ommekeer was. ”

Jennifer Lawrence – Passengers
“Ik werd echt, echt dronken. Maar toen leidde dat tot meer angst toen ik thuiskwam omdat ik dacht ‘Wat heb ik gedaan? Ik weet het niet’, vertelt ze aan The Hollywood Reporter over het werken met Chris Pratt . ‘En hij was getrouwd en het zou mijn eerste keer zijn dat ik een getrouwde man kust, en schuldgevoel is het ergste gevoel in je maag. En ik wist dat het mijn taak was, maar dat kon ik niet tegen mijn maag zeggen. Ik belde mijn moeder en ik dacht ‘wil je me vertellen dat het goed is?’ Het was gewoon erg kwetsbaar en je weet niet wat te veel is. Je wilt het echt doen, je wilt dat alles echt is, maar dan … Nou ja, dat was het meest kwetsbare wat ik ooit heb gedaan.”

Dakota Johnson – Fifty Shades of Grey
“Er is een scène waarin Christian een flogger op Anastasia gebruikt,” vertelt ze TIME over het werken met Jamie Dornan. “Het filmen van een seksscène is geen sensuele of aangename ervaring. Het is vreemd op een niet seksuele manier. Het is gewoon zweterig en het is niet erg comfortabel. En bovendien waren mijn handen en benen vastgebonden, was ik geblinddoekt en werd ik geslagen door een zweep.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*