Misschien wist je het al, maar nu is er een wetenschappelijke studie die bewijst hoe complex de geest van een vrouw kan zijn als het gaat om intimiteit. Het blijkt dat de hersenen van een vrouw veel meer worden gestimuleerd dan die van een man wanneer ze opgewonden raken.

Onderzoekers van McGill University in Canada voerden een experiment uit met 20 mannen en 20 vrouwen, aan wie erotische filmclips werden getoond terwijl hun hersenen aan twee scanners waren gekoppeld. De eerste was een MRI-machine die de stimulatie in hun hersenen volgde, terwijl de tweede niveaus van opwinding meette via een hittezoekende camera die gericht was op de genitaliën van de deelnemers. Hoewel het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke hersenstimulatie niet groot was, constateerden wetenschappers een consistente ongelijkheid tussen de twee, die aantoonden dat vrouwen hogere niveaus van hersenstimulatie hadden dan mannen wanneer ze werden opgewonden.

“Er waren geen hersenregio’s bij mannen met sterkere brein-genitaliën correlaties dan bij vrouwen,” stelt de studie.

Hoewel de studie enkele interessante bevindingen biedt, heeft Qazi Rahman, een docent psychologie aan het King’s College in Londen, gezegd dat meer onderzoek nodig zou zijn om conclusies te trekken over de complexe aard van vrouwelijke opwinding. “Ik denk dat de bevinding dat vrouwen grotere genitale-hersen correlaties hebben vergeleken met mannen interessant is, en dat de combinatie van hersenbeelden met genitale temperatuurmeting innovatief is,” vertelde hij The Times. “Ik denk dat het een kwestie is van afwachten of deze bevindingen worden gerepliceerd voordat verdere conclusies kunnen worden getrokken.” De bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*