Je zou waarschijnlijk niet op een vreemde in een nachtclub afstappen, ze op de schouder tikken en vragen “hey, is het goed als ik vanavond je tandenborstel leen?” Omdat dat simpelweg raar en walgelijk zou zijn. Maar waarom vinden we het dan juist zo fijn om tijdens het zoenen ook onze tong te gebruiken?

Het komt allemaal neer op onze aanhoudende evolutionaire drang om een ​​genetisch compatibele partner te ‘ruiken , hoewel tegenwoordig iemands genetica niet het enige is dat ons naar hen toe trekt (anders zoud Tinder niet bestaan).

“Kussen – zoals aanraken en ruiken – is een emotie-gedreven handeling die ons in staat stelt om de meest compatibele en ‘evolutionaire voordelige’ partner te identificeren,” vertelt Fulvio Fulvio D’Acquisto, hoogleraar immunologie aan de Roehampton University.

“Mensen hebben geen sterke olfactorische vaardigheden en kussen geeft je de gelegenheid om een ​​persoon te ruiken en te proeven en te zien of je verschillende immuunreacties hebt, omdat we ons meer aangetrokken voelen tot iemand met een andere immuunrespons”, legt dr. Johns uit. Dat maakt een paar meer waarschijnlijk om een ​​kind te produceren dat beter uitgerust is om besmettelijke ziekte te bestrijden, wat vrij belangrijk was vóór moderne geneeskunde en de komst van vaccins en antibiotica.

“Het belangrijkste histocompatibiliteitscomplex is detecteerbaar in lichaamsgeur, dus door iemand te kussen en te proeven geeft het de mogelijkheid om te beoordelen hoe gelijksoortig of verschillend dat individu voor jou biochemisch is,” voegt ze eraan toe.

“Onderzoek toont aan dat seksuele opwinding gevoelens van walging vermindert”, zegt dr. Johns. Een van die onderzoeken bestond uit het tonen van pornografie van mensen en hen vragen om onsmakelijke taken uit te voeren, zoals het verplaatsen van weefsels in de prullenbak of drinken uit een glas water met daarin een drijvende vlieg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*