Trillende handen, stijve spieren en een pijnlijk langzame bewegingen… dit is het gezicht van de ziekte van Parkinson. In de afgelopen paar jaar is de medische wetenschap enorm gegroeid als het gaat om het begrijpen van de ziekte. Hoewel een medicijn nog steeds niet in zicht is, bieden medicijnen en operaties in grote mate verlichting van de motorische symptomen van Parkinson.

Seks en parkinson

Nu is uit een nieuwe studie gepubliceerd in de European Journey of Neurology gebleken dat een actief seksueel leven in verband wordt gebracht met een lagere handicap en een betere kwaliteit van leven bij mannen met de vroege ziekte van Parkinson. Als onderdeel van het onderzoek onderzochten onderzoekers een subgroep van 355 patiënten gedurende twee jaar om tot deze conclusie te komen.

Volgens het team van onderzoekers kunnen de bevindingen specialisten die patiënten met de ziekte van Parkinson behandelen, vragen om periodiek te informeren naar hun seksuele leven. Ze beweerden echter ook dat aanvullende studies nodig zijn om de bevindingen van de studie bij mannen te bevestigen en om te onderzoeken of een dergelijke relatie ook optreedt bij vrouwen met de ziekte van Parkinson.

In de tussentijd leek een onderzoek aan de Purdue University in Indiana in de VS een eiwit te hebben ontdekt dat een “therapeutisch effect op de ziekte van Parkinson” kan hebben. De ziekte van Parkinson is een slopende zenuwstelselaandoening die de mobiliteit en het evenwicht beïnvloedt. Het komt het meeste voor bij ouderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*